Vejce a vaječné výrobky

Zajišťujeme základní vyšetření parametrů bezpečnosti vajec a vaječných výrobků. 

Analýzy jsou prováděny akreditovanými metodami dle požadavků zadavatelů nebo v rozsahu stanoveném legislativou.

Cena za vyšetření je platná dle aktuálního ceníku.

Popis

Provádíme analýzy 

Dle metody

Legislativa Přibližná doba vyšetení  
Aktivita vody aw SOP 50.26   1 den  
Celkové počty mikroorganismů ČSN EN ISO 4833- 1,2 ČSN 56 9609 3 dny  
Enterobacteriaceae SOP 50.31 Nařízení 2073/2005 Sb. 1 den  
Koagulázapozitivní stafylokoky ČSN EN ISO 6888 – 1,2,3 ČSN 56 9609 2 dny bez konfirmace  
Listeria monocytogenes – průkaz SOP 50.28 Nařízení 2073/2005 Sb.

průkaz – 4 dny při negativním nálezu

 
Listeria monocytogenes - počty SOP 50.28 Nařízení 2073/2005 Sb.

počty – 2 dny

 
Salmonella SOP 50.30 Nařízení 2073/2005 Sb. 3 dny při negativním nálezu  
Smyslové vyšetřování - ZÁKLADNÍ SOP 50.9

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti  
Smyslové vyšetřování - ROZŠÍŘENÉ SOP 50.9

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti  

 

Časté dotazy

Jaký odběrový materiál mohu použít?

Jako odběrový materiál můžete použít: sterilní sáčky, nože, lžíce, lopatky na sypké materiály, naběračky, láhve.

Jaké množství vzorku je potřebné k vyšetření?

Záleží na formě dodaného vzorku:

Tekutý vzorek 300 ml

Kašovitý vzorek 250 g

Pevný vzorek 300 g

Sušený vzorek 150 g

Koncentrát 150 g