Vejce a vaječné výrobky

Zajišťujeme základní vyšetření parametrů bezpečnosti vajec a vaječných výrobků. 

Analýzy jsou prováděny akreditovanými metodami dle požadavků zadavatelů nebo v rozsahu stanoveném legislativou.

Popis

Provádíme analýzy 

Dle metody

Legislativa Přibližná doba vyšetení Cena (kč)
Aktivita vody aw SOP 50.26   1 den 250
Celkové počty mikroorganismů ČSN EN ISO 4833- 1,2 ČSN 56 9609 3 dny 115
Enterobacteriaceae ČSN EN ISO 21528-2 Nařízení 2073/2005 Sb. 1 den 160
Koagulázapozitivní stafylokoky ČSN EN ISO 6888 – 1,2,3 ČSN 56 9609 2 dny bez konfirmace 115
Listeria monocytogenes – průkaz ČSN EN ISO 11290 – 1,2 Nařízení 2073/2005 Sb.

průkaz – 4 dny při negativním nálezu

455
Listeria monocytogenes - počty ČSN EN ISO 11290 – 1,2 Nařízení 2073/2005 Sb.

počty – 2 dny

455
Salmonella ČSN EN ISO 6579 - 1 Nařízení 2073/2005 Sb. 3 dny při negativním nálezu 270
Smyslové vyšetřování - ZÁKLADNÍ SOP 50.9 (ČSN 56 0032)

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti 35
Smyslové vyšetřování - ROZŠÍŘENÉ SOP 50.9 (ČSN 56 0032)

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti 70
Smyslové vyšetřování - KOMISIONELNÍ SOP 50.9 (ČSN 56 0032)

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti 500

 

Mikrobiologie - mléko a mléčné výrobky

Ing. Alena Pokorná
251 031 237
alena.pokorna@svupraha.cz

Časté dotazy

Jaký odběrový materiál mohu použít?

Jako odběrový materiál můžete použít: sterilní sáčky, nože, lžíce, lopatky na sypké materiály, naběračky, láhve.