Vejce a vaječné výrobky

Zajišťujeme základní vyšetření parametrů bezpečnosti vajec a vaječných výrobků. 

Analýzy jsou prováděny akreditovanými metodami dle požadavků zadavatelů nebo v rozsahu stanoveném legislativou.

Popis

Provádíme analýzy 

Dle metody

Legislativa Přibližná doba vyšetení Cena (kč)
Aktivita vody aw SOP 50.26   1 den 275
Celkové počty mikroorganismů ČSN EN ISO 4833- 1,2 ČSN 56 9609 3 dny 127
Enterobacteriaceae ČSN EN ISO 21528-2 Nařízení 2073/2005 Sb. 1 den 176
Koagulázapozitivní stafylokoky ČSN EN ISO 6888 – 1,2,3 ČSN 56 9609 2 dny bez konfirmace 127
Listeria monocytogenes – průkaz ČSN EN ISO 11290 – 1,2 Nařízení 2073/2005 Sb.

průkaz – 4 dny při negativním nálezu

502
Listeria monocytogenes - počty ČSN EN ISO 11290 – 1,2 Nařízení 2073/2005 Sb.

počty – 2 dny

502
Salmonella ČSN EN ISO 6579 - 1 Nařízení 2073/2005 Sb. 3 dny při negativním nálezu 297
Smyslové vyšetřování - ZÁKLADNÍ SOP 50.9 (ČSN 56 0032)

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti 39
Smyslové vyšetřování - ROZŠÍŘENÉ SOP 50.9 (ČSN 56 0032)

ČSN 57 2109

konzumní vejce
1 – 5 dní dle náročnosti 110

 

Časté dotazy

Jaký odběrový materiál mohu použít?

Jako odběrový materiál můžete použít: sterilní sáčky, nože, lžíce, lopatky na sypké materiály, naběračky, láhve.

Jaké množství vzorku je potřebné k vyšetření?

Záleží na formě dodaného vzorku:

Tekutý vzorek 300 ml

Kašovitý vzorek 250 g

Pevný vzorek 300 g

Sušený vzorek 150 g

Koncentrát 150 g