Kafilérní produkty

Zajišťujeme základní vyšetření parametrů bezpečnosti kafilérních produktů. 

Analýzy jsou prováděny akreditovanými metodami dle požadavků zadavatelů nebo v rozsahu stanoveném legislativou.

Cena za vyšetření je platná dle aktuálního ceníku.

Popis

Provádíme analýzy

Dle metody Legislativa Přibližná doba vyšetení  

Aktivita vody aw

SOP 50.26   1 den  

Celkové počty mikroorganismů

ČSN EN ISO 4833- 1,2   3 dny  
Clostridium perfringens

ČSN EN ISO 15213-2

  2 dny bez konfirmace  
Enterobacteriaceae SOP 50.31 NK(EU)142/2011 1 den  
Kvasinky a plísně

ČSN ISO 21527-1,2

  5 dní  
Listeria monocytogenes – průkaz SOP 50.28  

2 dny

 
Listeria monocytogenes –  počty SOP 50.28   4 dny při negativním nálezu  
Počet bakterií redukujících sulfity za anaerobních podmínek ČSN EN ISO 15213-1   2 dny bez konfirmace  
Salmonella SOP 50.30 NK(EU)142/2011 3 dny při negativním nálezu  
Smyslové vyšetřování - ZÁKLADNÍ

SOP 50.9

  1 – 3 dny  
Smyslové vyšetřování - ROZŠÍŘENÉ

SOP 50.9

  1 – 3 dny  

 

Hygiena potravin a krmiv

MVDr. Jan Kučera
723 222 839
jan.kucera@svupraha.cz

Časté dotazy

Jaký odběrový materiál mohu použít?

Jako odběrový materiál můžete použít: sterilní sáčky, nože, lžíce, lopatky na sypké materiály, naběračky, láhve.

Jaké množství vzorku je potřebné k vyšetření?

Záleží na formě dodaného vzorku:

Tekutý vzorek 300 ml

Kašovitý vzorek 250 g

Pevný vzorek 300 g

Sušený vzorek 150 g

Koncentrát 150 g