Stanovení indikátorové mikroflory (CPM, koliformní bakterie, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, kvasinky, plísně)

Popis

Provádíme analýzy

Dle metody Legislativa Přibližná doba vyšetení   Cena (kč)
Celkové počty mikroorganismů ČSN EN ISO 4833- 1,2

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609

3 dny   115

Koliformní bakterie

ČSN EN ISO 4832 ČSN 56 9609 1 den   160
Enterobacteriaceae ČSN EN ISO 21528-2

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609
1 den   160

Escherichia coli

ČSN ISO 16649–2 NK (ES) 2073/2005 1 den   205

Kvasinky a plísně (aw>0.95]

Osmofilní kvasinky a xerofilní plísně

(aw <0.95]
ČSN ISO 21527-1 ČSN ISO 21527-2 ČSN 56 9609 5-7 dní   500

Hygiena potravin a krmiv

MVDr. Jan Kučera
723 222 839
jan.kucera@svupraha.cz

Mikrobiologie - maso a masné výrobky

MVDr. Stanislava Herčíková
721 550 036
stanislava.hercikova@svupraha.cz

Mikrobiologie - stěry, JUT, staf. enterotoxiny

MVDr. Ivana Chytilová
770 118 998
ivana.chytilova@svupraha.cz

Mikrobiologie - mléko a mléčné výrobky

Ing. Alena Pokorná
251 031 237
alena.pokorna@svupraha.cz

Časté dotazy

Jaký odběrový materiál mohu použít?

Jako odběrový materiál můžete použít: sterilní sáčky, nože, lžíce, lopatky na sypké materiály, naběračky, láhve.

Jaké množství vzorku je potřebné k vyšetření?

Záleží na formě dodaného vzorku:

Tekutý vzorek 300 ml

Kašovitý vzorek 250 g

Pevný vzorek 300 g

Sušený vzorek 150 g

Koncentrát 150 g

Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím