Maso a masné výrobky

Zajišťujeme základní vyšetření parametrů masa a masných výrobků výrobků. 

Analýzy jsou prováděny akreditovanými metodami dle požadavků zadavatelů nebo v rozsahu stanoveném legislativou.

Popis

Provádíme analýzy

Dle metody Legislativa Přibližná doba vyšetení   Cena (kč)
Celkové počty mikroorganismů ČSN EN ISO 4833- 1,2

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609

3 dny   115

Koliformní bakterie

ČSN EN ISO 4832 ČSN 56 9609 1 den   160

Kvasinky a plísně (aw>0.95]

Osmofilní kvasinky a xerofilní plísně

(aw <0.95]

ČSN ISO 21527-1

ČSN ISO 21527-2

ČSN 56 9609 5-7 dní   200

Salmonella průkaz

25 g, 10 g

ČSN EN ISO 6579–1

NK (ES) 2073/2005

 ČSN 56 9609

3 dny při negativním nálezu   270
Koagulázopozitivní stafylokoky ČSN EN ISO 6888 - 1,2,3 NK (ES) 2073/2005

2 dny bez konfirmace

  115
Staphylococcus aureus ČSN EN ISO 6888 – 1,2,3 Vyhláška 289/2007 S. 2 dny bez konfirmace   115
Bacillus cereus ČSN ISO 7932 ČSN 56 9609 2 dny bez konfirmace   115

Termostatová zkouška

SOP 50.15 ČSN 56 9609 7-10 dní   15
Campylobacter spp.  průkaz, počet/g ČSN EN ISO 10272 – 1,2 NK (ES) 2073/2005

4 dny při negativním nálezu

  395

Escherichia coli

ČSN ISO 16649–2 NK (ES) 2073/2005 1 den   205
Listeria monocytogenes – průkaz, počet/g ČSN EN ISO 11290 – 1,2 NK (ES) 2073/2005

stanovení počtu – 2 dny

průkaz – 5 dní při negativním nálezu

  455
Sulfitredukující klostridie ČSN ISO 15213

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609

1 den    
Clostridium perfringens ČSN EN ISO 7937

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609

1 den při negativním nálezu    
Enterobacteriaceae ČSN EN ISO 21528-2

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609

1 den   160
Bakterie mléčného kvašení ČSN ISO 15214 ČSN 56 9609 3 dny   115
Pseudomonas aeruginosa ČSN EN ISO 13720 ČSN 56 9609 2 dny při negativním nálezu   115
Toxické produkty mikroorganismů

Detekce stafylokokových enterotoxinů

– souprava VIDAS

ČSN EN ISO 19020

NK (ES) 2073/2005

ČSN 56 9609

3–5 dnů   1400
Toxické produkty mikroorganismů

Gen pro toxiny

C. perfringens a

C. botulinum*

ČSN 56 9609 3–5 dnů   dle počtu toxinů
Toxické produkty mikroorganismů

Detekce Escherichia coli produkující shigatoxin (STEC),

stanoveni sérotypů O157, O111, O26, O103 a O145; SOP 50.22 (ČSN P CEN ISO/TS 13136).

NK (ES) 2073/2005

3–5 dnů    
Smyslové vyšetřování potravin - základní

SOP 50.9

(ČSN 56 0032)

Vyhláška 69/2016 Sb. 1–5 dní dle náročnosti   35
Smyslové vyšetřování potravin - rozšířené

SOP 50.9

(ČSN 56 0032)

Vyhláška 69/2016 Sb. 1–5 dní dle náročnosti   70
Smyslové vyšetřování potravin - komisionelní

SOP 50.9

(ČSN 56 0032)

Vyhláška 69/2016 Sb. 1–5 dní dle náročnosti   500
Rezidua inhibičních látek-plotnová difuzní metoda SOP 50.4 NK (ES) č.853/2004 1 den    
Rezidua inhibičních látek-plotnová difuzní metoda SOP 50.19 NK (ES) č.853/2004 do 24 hod   Premi-Test 400
Aktivita vody aw SOP 50.26 NK (ES) 2073/2005 1 den   250

 

Mikrobiologie - maso a masné výrobky

MVDr. Stanislava Herčíková
721 550 036
stanislava.hercikova@svupraha.cz

Hygiena potravin a krmiv

MVDr. Jan Kučera
723 222 839
jan.kucera@svupraha.cz

Časté dotazy

Jaký odběrový materiál mohu použít?

Jako odběrový materiál můžete použít: sterilní sáčky, nože, lžíce, lopatky na sypké materiály, naběračky, láhve.

Jaké množství vzorku je potřebné k vyšetření?

Záleží na formě dodaného vzorku:

Tekutý vzorek 300 ml

Kašovitý vzorek 250 g

Pevný vzorek 300 g

Sušený vzorek 150 g

Koncentrát 150 g

Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím