Oddělení hygieny potravin a krmiv
Naše oddělení se zabývá mikrobiologickými a senzorickými analýzami veškerých poživatin, krmiv a pitné vody.
Zaměřujeme se především na zdravotní nezávadnost a mikrobiologickou bezpečnost potravin, stanovení reziduí inhibičních látek ve tkáních, mléce a vejcích mikrobiologickými metodami a stanovení počtu somatických buněk v syrovém mléce.
Provádíme analýzy vzorků odebraných v rámci kontroly kritérií hygieny výrobního procesu a účinnosti sanitace v potravinářských i jiných provozech.
Dále stanovujeme úroveň kontaminace potravin a potravinových řetězců radioaktivními látkami.
V oddělení pracuje tým vysoce specializovaných pracovníků. Většina používaných metod je akreditovaných. Oddělení je součástí zkušební laboratoře č. 1 176 akreditované ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005. Používáme vyšetřovací postupy, které odpovídají legislativě EU a ČR, a rozsah prací přizpůsobujeme požadavkům našich zákazníků.