Vejce a vaječné výrobky

Hlavní stránka Chemie Analýzy potravin Vejce a vaječné výrobky

Vychází zejména z legislativy Ministerstva zemědělství a zdravotnictví - vyhláška 326/2001 Sb., 305/04 Sb., 4/2008 Sb. a dalších předpisů a norem.

Seznam základních parametrů (analytů):

  • bílkoviny (N-látky)
  • cukry
  • chloridy, chlorid sodný
  • gliadin/gluten
  • kyselina mléčná
  • kyselina jantarová
  • kyselina 3-hydroxymáselná
  • skořápky a podskořápkové blány
  • pH
  • sušina
  • titrovatelné kyseliny
  • tuk
  • obsah žloutku v majonézách, těstovinách, vaječných likérech
  • energetická hodnota (výpočet z analýzou zjištěných hodnot)
  • sacharidy, cukry
  • vláknina
  • popel
  • syntetická barviva
  • cholesterol (též určení počtu žloutků v těstovinách)
  • složení mastných kyselin (nasycené, mononenasycené, polynenasycené, omega 3/omega 6, trans-mastné kyseliny)
  • antibiotika, sulfonamidy, rezidua veterinárních léčiv
  • makroprvky (Ca, P, ...)
  • chemické prvky, těžké kovy, mikroprvky (včetně selenu)
  • pesticidy organochlorové, organofosforové, pyrethroidy, karbamáty
  • polychlorované bifenyly (PCB), dioxiny, furany, dioxin-like PCB


A mnoho dalších analýz, které potřebujete. Informujte se.


Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2019

© 2012 Státní veterinární ústav Praha